Kaikki haluavat taivaaseen, mutta kukaan ei halua kuolla

Vaikeiden ongelmien sivuuttaminen ja niihin puuttumisen viivyttely ovat parhaita stimulantteja hätäratkaisuja etsiville. Tässäkin asiassa vaihtelu voi kuitenkin virkistää. Kokeile esimerkiksi ennakkoluuloistasi luopumista uutena ratkaisumallina.

Meiltä kysytään usein miksi päätimme lähteä juuri Seinäjoelle ClimateLaunchpad mittelöinnin jälkeen. ”Eikös se ole se paikka, missä maksuvälineenä toimii Mora?”, ”Älkää nyt sinne menkö, nehän syö teidät! Tuollaisista rimpuloista ne tekee siellä hetkessä muusia”.

Kuvankaappaus 2016-5-27 kello 16.42.58

Ensimmäinen kivi Seinäjoen reissua varten oli kuitenkin heitetty jo kauan ennen CLP kilpailuun osallistumista. Kaikki alkoi siitä, että hyvä ystävämme Joonas Viinikka oli eräänä aamuna lukenut erityisen tarkkaan sähköpostinsa.

Joonas, joka nykyisin toimii arvoitettuna virkamiehenä Suomen tullissa, vinkkasi meitä menemään Seinäjoen tutkijahotellista saapuvaa delegaatiota tapamaan Viikin Think Companylle tiistaina, 28.4.2015. Eipä silloin vielä arvattu mihin myllerrykseen heidän kanssaan joutuisimme 😀 .

Koska olimme tilaisuuden ainoat läsnäolijat, koko tapahtuma käsitteli vain ja ainoastaan rakastamaamme aihetta, syötäviä hyönteisiä. Oli kyse sitten innostuksestamme tai pelkästä ihmetyksestä hullua ideaamme kohtaan, Seinäjoen delegaatio osti ajatuksemme hyönteisten kasvatuksesta elintarvikkeiksi. Vaihdettiin puhelinnumeroita. Hikisiä käsiä puriteltiin haltioituneina yhteen.

Sovimme tapaavamme Seinäjoella heti vapun jälkeen kokouksen merkeissä. Kokoukseen kutsuttaisiin meidän lisäksemme osastollinen viisaita naisia ja miehiä saarnojamme kuuntelemaan. Viimeisiksi sanoikseen Seinäjoen delegaatio väläytteli mahdollisuuksia Tekes-hankkeesta ideoidemme rahoittamiseksi. Viimeistään tässä vaiheessa stressatut tyvitumakkeemme alkoivat täyttyä väkevistä dopamiineista. Sateenkaaren pää voisi löytyä Seinäjoelta!

wp_ss_20160527_0009 Räppiä junassa

Lyhyesti voidaan näin jälkikäteen todeta, että edellä mainittu kokous päättyi hyvin. Samican ”I have a Dream” puhe hyönteisistä kapulakieleksi remiksattuna versiona vakuutti Seinäjoen tutkijahotellin, Helsingin yliopiston Ruralia-Instituutin sekä Luonnonvarakeskuksen edustajat niin vahvasti, että yhteistyösopimus heidän kanssaan solmittiin heti. Tulisimme yhtenä päänä hakemaan Tekesiltä rahoitusta hyönteisten kasvatuspilointia varten tulevana syksynä 2015 Seinäjoelle.

Tulisimme tekemään historiaa!

Kuvankaappaus 2016-5-27 kello 17.52.44  Aijaijai, oli kyllä hyvä fiilis silloin!

Paikka taivaasta ei kuitenkaan ole ilmainen. On pakko tehdä jotain, mieluiten jotain oikeaa ja konkreettista. Kun ClimateLaunchpad kilpailun tulokset oli julkistettu, aloimmekin siis samasta päivästä alkaen keskittää kaiken energiamme Seinäjoen tulevaa Tekes-hankettamme varten. Sen olisi mentävä läpi. Muuten menisimme hirteen.

Kesä 2015 paiskottiin töitä Viikin Think Companyllä. 24/7 avaimen turvin meillä oli lähes ympärivuorokautinen päivystys TC:n tiloissa. Jos aurinko paistoi, siirryimme patiolle.

wp_ss_20160526_0006

Vessassa sai käydä kaksi kertaa päivässä ja lounaat ahmittiin tietokoneen ääressä töitä tehden. Kiitos Elon Musk hyvistä vinkeistä! Lisäksi rakensimme Think Companyn tiloihin kesän ajaksi pikku sirkkakasvattamon. Se jouduttiin valitettavasti hävittämään syksyllä kauhistuneiden siivoojien läksytyksen säestämänä.

wp_ss_20160527_0008   * 6.2015 † 9.2015

Ja aina kun rahatilanne salli, vierailimme Seinäjoella tutustumassa tulevaan kotikaupunkiimme ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

wp_ss_20160526_0011  SeiLab Oy 

Lopulta ihan viimeinenkin epävarmuuden ripe karisi Seinäjoen suhteen pois silmistämme, kun tajusimme  tulevan koelaboratoriomme sijaitsevan ”Itikanmäellä”. Jos tämä ei ollut viesti kohtalolta niin ei sitten mikään! Suomalainen hyönteistalous tulisi syntymään Etelä-Pohjanmaan kehdossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s