Kielletty hedelmä

Kielletyllä hedelmällä tarkoitetaan vertauskuvallisesti jotain kiellettyä, mutta samalla hyvin houkuttelevaa; luvatonta nautintoa tai mielitekoa. Kuten esimerkiksi oman yrityksen perustamista.

Helteisenä perjantaina 31.7.2015 Viikin Think Companyllä tehtiin harkittu rikos. Perustimme osakeyhtiön nimeltä Finsect.

perustaminen
Suomen Yrittäjien salapoliisit saivat meidät onneksi kiinni vasta alkutalvesta

 

Täysverisinä puritaaneina leikittelemme aina silloin tällöin ajatuksella yrityksemme perustamisen ajoituksen onnistumisesta. Hurskastelun sijaan olemme yrittäneet pysyä kuitenkin faktoissa ja totuus on se, että Finsect oli perustettava kesän 2015 loppuun mennessä. Ilman olemassa olevaa yritystä Tekesin INKA-rahoituksen haku olisi syyskuussa 2015 ollut meille sula mahdottomuus.

Napanuora oli nyt siis lopullisesti katkaistu. Vastedes vastaisimme teoistamme täysin omilla nimillämme ja yrityksemme edustajina. Enää ei voinut vedota esimerkiksi ”opiskelijastatukseen”.

Starttirahaa emme saaneet, koska yrityksen perustamispöytäkirjoja täytellessämme yksinkertaisesti unohdimme hakea sitä. Kaiken lisäksi merkitsimme itsemme heti ALV velvollisiksi. Näin sinetöimme myös mahdollisuuden takautuvalle rahan hakemiselle.

Nopea laskupäätelmä osoittaa Finsectin kaikkien osakkaiden ottaneen näin toimittaessa noin 12 000 euroa nettona persuksiin menetettyinä starttiraha tuloina.

”Teillä on varmaan isot säästöt, kun voitte noin törttöillä?”

wp_ss_20160526_0012

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s